Ihmiset

199 euron hampurilainen – Suomessa

Kuva: Toni Suuronen

Ei synny hieromatta – eikä ilman olutta ja haikuja.

Sakari Nupponen

Tämä ei todellakaan ole mikään euron juusto! Hampurilaisketju Snacky & huippukokki Sami Garam suunnittelivat 199 euron hampurilaisen, joka tulee myyntiin alkukesästä yhdessä ketjun pisteessä Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla.

Lihana Godfather-hampurilaisessa on japanilaisen Kobe-härän pihvi. Hintaa nostavat kalliit raaka-aineet. Tuote on myytävänä rajatun ajan.

– Kun nimi täsmentyi kummisedäksi, pekoni vaihtui parmankinkuksi. Muutenkin tulee italialaisia vivahteita, kuten pala tryffeliä ja tryffeliöljyä. Hampurilaiskastikkeeseen tulee pistaasiöljyä, Garam kertoo.

Hänen mukaansa kaikki on luksusta.

– Sämpylä tulee artesaanileipomosta ja siihen tulee kultaus pintaan. Salaatti, tomaatti ja sipuli ovat kotimaista luomua.

Ja kun hampurilainen pakataan, se tehdään käsityönä. Boksi toimii lautasena ja kassi on samettinen. Ulkoasun viimeistelyn on suunnitellut taiteilija Päivi Garam.


Lautasliinoihin tulee Sami Garamin nimikirjoitus ja ostaja saa nimensä Snackyn Hall Of Fameen, jos haluaa.

– Juoma tulee lasista, mutta emme ole itse lähteneet tekemään mitään kästiyöcolaa.

Homma on Garamin mukaan viittä vaille valmis. Pullonkaula on ollut pihvin saanti.

Kobe-härästä tekee haluttua ja arvokasta härkien laadukas elämä. Härät saavat juoda olutta, niitä hierotaan oluella, niille lausutaan haiku-runoja ja soitetaan musiikkia. Kobelaisten Waguy-härkien liha maksaa jopa 300 euroa kilolta.

Yrityshaku

Burger Bakers Oy, Helsinki — 0634384-8

Kaikki yritykset ja protestit

Lue kommentit (136)

Ei kai aitoa Kobea saa Japanin ulkopuolelta?
Ei se ole tyhmä joka tarjoaa. Mutta se on kyllä tyhmä joka maksaa 199€ hampurilaisesta.
Tuli nälkä.
"Härät saavat juoda olutta, niitä hierotaan oluella, niille lausutaan haiku-runoja ja soitetaan musiikkia. "Jopa Koben härkä viettää parempaa elämää, kuin normaali suomalainen mies mäkättävän vaimonsa...
no nyt löytyi valtion virkamiehille kunnon lounas-optio. Kulut jykän antamille visa-korteille
Tahtoo maistaa, tahtoo heti! Tuon oisin valmis maksamaan, muuten ravintoloissamme ei kannata ateriaan yli 30 sijoittaa. Laatu ja maku ei hinnan kanssa kohtaa..
Lue lisää ja osallistu keskusteluun
  1. 1.

    Ole varuillasi, jos puhelinmyyjä vetoaa viranomaiseen

  2. 2.

    Lidl pidentää viikonlopun aukioloaikoja

  3. 3.

    Kiinalaisfirma aikoo investoida miljardin Kemiin – suunnitteilla biojalostamo

  4. 4.

    Palvelut kuukausimaksulla – Oletko pian jäsenkierteessä?

  5. 5.

    "Lammas teurastusta odottamassa" – näin pankkiiri puhuu asiakkaasta

  6. 6.

    Sammon Stadigh: Verokeskustelu on käsittämätöntä Suomessa

  7. 7.

    EKP:lla on uusi syy 500 euron setelin hylkäämiseen

  8. 8.

    Lehti: Asukas aiheutti sietämättömän hajun – harvinainen riita ratkesi hovioikeudessa

  9. 9.

    Kaidi: Biojalostamo voisi tuoda aluksi 4000 työpaikkaa

  10. 10.

    Pian Alko voi olla auki pidempään: "Kaupan kanssa samalle viivalle"

Näytä lisää
  1. 1.

    Ollila: Ottakaa mallia 1990-luvun Nokiasta

  2. 2.

    Jorma Ollila: Näen kriisin päivän lähestyvän

  3. 3.

    Apple saattaa rikkoa lakia Suomessa: "Pitäisi olla perusteltu syy"

  4. 4.

    Soros: Venäjä on ajautumassa ensi vuonna konkurssiin

  5. 5.

    Rapa roiskui pörsseissä: "Voi johtaa samanlaiseen kriisiin kuin vuonna 2008"

  6. 6.

    "Kemin biodieseltehtaassa kolme riskiä"

  7. 7.

    Microsoft yhteistyöhön kymmenien Android-valmistajien kanssa

  8. 8.

    Lagarde ei saanut haastajia – jatkaa IMF:n johdossa

  9. 9.

    Kelan asumistuen saajia oli viime vuonna enemmän kuin koskaan

  10. 10.

    "Tyytymättömyys räjähtää" – Applen ohjelmistojen laatu romahtaa?

Näytä lisää
Siirry täysversioon